Etkinlik Takvimi

Etkinlik yok
Haberler

Yarış atlarının tırnağı için yapılan kremi insanlar kullanıyor

Yarış atlarının tırnağı için yapılan kremi insanlar kullanıyor

22 Eylül 2008
 
Sibel ARNA
 
Severek ve beğenerek kullandığınız tırnak bakım kreminin aslında yarış atları için üretildiğini öğrenseniz ne hissedersiniz? Hemen panik olmayın, çünkü bu çok iyi bir özellik. Çünkü milyon dolarlık değeri olan yarış atlarının tırnakları en az bizimkiler kadar değerli.

Tırnağı kuruyan, çatlayan, pul pul dökülen atlar çok acı çekiyor ve hızlı koşamıyorlar. Onların derdini 30 yıl önce Howard Price adlı bir at sahibi çözdü. Price atlar için ürettirdiği kremin insan tırnağına da çok iyi geldiğini sonradan keşfetti. Dünyanın en çok satan el, ayak ve tırnak bakımı markası Barielle böyle kuruldu. Markanın CEO'su, Howard Price'in damadı Mark Pollock geçtiğimiz hafta İstanbul'daydı. Kayınpederinin ve Barielle'nin hikayesini ondan dinledik.

Howard Price ABD'de çöp kamyonlarındaki çöp sıkıştırma mekanizmasını icat eden adam olarak tanınıyor. Projesini New York Belediyesi'ne sattıktan sonra parasının bir kısmını tutkunu olduğu yarış atlarına yatırdı. Vaktinin çoğunu atlarıyla geçiriyor, temizlikleriyle, beslenmeleriyle ilgileniyordu. Ama bir türlü atlarının çatlayan tırnaklarına çözüm bulamıyordu. Neredeyse piyasadaki bütün kremleri denemişti. 

Sonunda Corwood Laboratuvarları'nda çalışan bir kimyager arkadaşına gitti, ondan doğal, toksik olmayan, atların tırnaklarındaki çatlakları doldurup sağlamlaştıran bir krem geliştirmesini istedi. Kafa kafaya verip günlerce çalıştılar. Yarattıkları krem piyasadakilerden farklıydı. Eski kremler insanın elini yakıyor, derisinin soyulmasına sebep oluyordu. Bu yüzden seyisler atların tırnaklarını kremlerken ellerine kalın eldivenler giyiyorlardı. Bu yeni geliştirilen kremi sürerken eldivene hiç gerek yoktu. Hatta bir süre sonra kremin kendi ellerini de güzelleştirdiğini fark ettiler. Price gözlerine inanamadı. Atları tımar etmekten elleri nasırlaşan, tırnakları sararıp çatlayan seyislerin elleri düzeliyordu. 

İNSAN TIRNAĞI AT TIRNAĞINA BENZER 

Kimyager bunu doğal karşıladı. Şöyle açıkladı: "İnsan tırnağının yapısı ile at tırnağının yapısı çok benzerdir. Atlara iyi gelen bir kremin insanlara da iyi gelmesi normaldir." http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=6446926

Howard Price'in kafasında bir ampul yandı. Bu kremi insanlara da satabilirdi. Atların kullandığı kremin yoğunluğu azaltıldı, gerekli deneyler yapıldı ve üretim başladı. Markanın piyasaya çıkmasına aylar kala Howard Price bir trafik kazasında jokeylik yapan oğlu Barry'i kaybetti. Kendine gelmesi ve işine kaldığı yerden devam etmesi uzun zaman aldı. Onun ruhunu yaşatmak amacıyla markaya Barielle adını verdi. 

30 yıl önce piyasaya çıkan Barielle şimdi çok kapsamlı bir el, ayak ve tırnak bakım markası. Ürünler hálá aynı laboratuvarda geliştiriliyor, farklı noktalarda üretiliyor, İsviçre üzerinden dünyaya pazarlanıyor. 15'e yakın ülkede var. Yalnızca ABD'de 63 bin noktada tüketiciyle buluşuyor.

20 ÇEŞİT CİLA

Barielle'in 20 çeşit tırnak cilası var. İnce tırnaklar, sarı renkliler, soyulanlar, beyaz lekeliler vb. için farklı cila öneriyorlar. Tırnak yiyenler için türlü türlü acı oje üretiyorlar. Bir el peeling ürünü ve mantara karşı kremi de var. Ürünlerde sert kimyasallar kullanılmıyor. 

GİTAR ÇALAN ERKEKLER DE KULLANIYOR

Mark Pollock: "Ürünlerimizi erkekler de kullanmaya başladı. Çünkü hepsi şeffaf ve hafif kokulu. Özellikle gitar çalan erkekler bizi çok tercih ediyor."

TIRNAK DANIŞMA HATTI

Barielle'nin tüm dünyada tırnakla ilgili her şeyi sorup, danışabileceğiniz bir telefon numarası var. Tırnak danışma hattı diyebiliriz. Türkiye'deki numara (0212) 233 35 17.

Paylaş